Dezenfeksiyon
Deterjan Kullanımı;
Kullandığımız kimyasallar; doğaya ve insana zararı olmadığı onaylanmış,
her türlü kalite standardına sahip, çevre belgeli kimyasallardır.
Sebze ve Yeşil Yapraklı
Ürünlerde Dezenfeksiyon; Her ürün çeşidinin dezenfeksiyon şekli ve
aşaması, dezenfektan kullanım prensibi ile belirlenmiştir. Domates,
salatalık, havuç gibi sebzelerin önce yıkanıp, daha sonra doğranması;
dış kabuktan iç çeperlere bakteri bulaşmasını önlemek açısından
önemlidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir: Akan su altında iyice yıkama, ön
ayıklama, dezenfeksiyon, durulama, doğrama & rendeleme. Iceberg,
marul, kıvırcık, tere, dereotu gibi sebzelerin önce doğranıp, daha sonra
dezenfekte edilmesi; dezenfektanın yüzeye daha iyi temas etmesi
amacıyla gereklidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir: Ön yıkama, doğrama,
akan su altında iyice yıkama, ayrı bir kapta dezenfeksiyon ve durulama
gibi..
Araç ve Ekipman
Dezenfeksiyonu; Tedarik edilen ürünlerin getirildiği araçların,
getirilen ürüne uygun olması gerekmektedir. Gıda maddelerini ve
termoportları taşıdığımız araçların, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri
periyodik bir şekilde, günde en az 4 kere yapılmaktadır.
İlaçlama; Haşere ve
zararlılara karşı ilaçlamaları, Sağlık Bakanlığı izinli ilaç kullanan
bir firmaya, mevsim değişikliklerine göre, düzenli olarak
yaptırmaktayız. İlaçlamaların insan sağlığına zararlı olmaması için
gerekli tüm önlemler alınmakta; ilaçlama tipi bu duruma göre
ayarlanmaktadır. Periyodik plan çerçevesinde ilaçlamaları yapılmaktadır.
|