Personel ve Servis Hijyeni
Personel; tabak, çatal,
kaşık, bıçak ve bardaklar başta olmak üzere tüm ekipmanların servis
şekli ve hijyen koşulları ile ilgili bilgilendirilir. Sıcak yemek servis
kurallarına göre; sıcak yiyecekler, 85°C’ ye ayarlı benmarilerde
sunulur. Soğuk yemek servis kurallarına göre; soğuk yiyecekler, +4°C’ ye
ayarlı soğuk sunum barlarında sunulur. Servis süresi sonunda, kalan tüm
yiyecek maddeleri imha edilir.
Servis başlangıcında,
sunum öncesi kontrol formları ile yemeklerin sıcaklıkları, tat, koku,
görüntü gibi özellikleri kontrol edilerek, kayıt altına alınır. Servis
bitiminde, öğündeki hizmeti değerlendiren birim kontrol formu
kullanılır.
İnsan kaynaklı,
mikrobiyolojik ve yabancı madde konteminasyonunu önlemek amacıyla
personelimizi, yemek üretimi ve servisi sırasında, el ve vücut
temizliğinin önemi konusunda bilinçlendirir; onların sağlık ve portör
kontrollerini düzenli olarak yaptırırız.
|